Als student gezondheidswetenschappen staat je eigen gezondheid natuurlijk ook hoog in het vaandel. Sporten is de manier om de genuttigde biertjes een beetje te compenseren. Santé is dan ook een zeer sportieve vereniging. Zo gaan we één keer per jaar op wintersport met de Wintercie en hebben we meerdere keren per jaar sportevenementen georganiseer door onze eigen Sportcie. Denk hierbij zoal aan een volleybaltoernooi of ons eigen voetbaltoernooi. Ook zouden we in 2019-2020 voor het eerst op zeilweekend gaan, georganiseerd door de allernieuwste commissie, namelijk de Zeilcie. Helaas kon dit wegens de COVID-19 uitbraak niet doorgaan. We hopen dat het dit jaar natuurlijk wel door kan gaan!

Naast activiteiten vanuit Santé doen we ook mee met sportevenementen buiten Santé. Denk hierbij aan de Batavierenrace, ’s werelds grootste estafetteloop, waar elk jaar sportieve Santéers aan meedoen. Ook gaan veel Santéers sporten in of rond de campus bij UM Sports of bij UM sportverenigingen. Kortom, houd jij van sport en wil je dit niet alleen doen? Bij Santé zijn er altijd wel leden die met jou mee willen sporten.

Wil jij een indruk krijgen van sporten bij Santé, neem dan vooral een kijkje bij de foto’s van onze sportevenementen.Pin It on Pinterest