Nu je in Maastricht gaat studeren en iedere week meerdere keren op stap zal gaan, is het natuurlijk van belang dat je een kamer gaat zoeken. Om je voor de eerste keer een beetje op weg te helpen, volgen een aantal tips:

Kamernet

De eerste manier is via www.kamernet.nl, hier kun je kamers van particuliere verhuurders vinden. Het inschrijven is gratis, en je betaalt per keer dat je op een kamer reageert. Dit werkt met behulp van credits waarvoor je vooraf betaalt. Als je een gezellig huis zoekt en uitgenodigd wil worden voor verschillende kijkavonden waar je je toekomstige huisgenoten leert kennen, moet je bij Kamernet zijn.

Facebook

Een derde manier om te zoeken naar een kamer die bij jou past is Facebook. Op Facebook zijn verschillende groepen waarop door het jaar heen kamers op geplaatst worden. Voorbeelden zijn ‘Maastricht Room Search‘ of ‘Rooms/Kamers/Zimmer in Maastricht‘. Dit is een laagdrempelige manier om de kamer te zoeken die aan jouw eisen voldoet.

MSV Santé Huis

MSV Santé heeft een eigen huis! Hier krijg jij als lid voorrang op het bemachtigen van een kamer. Dit scheelt je dus een hoop speurwerk! Het huis bevindt zich aan de Ellecuylgaard, dichtbij de FHML. 

Meer informatie vind je onder het kopje MSV Santé Huis!

Maastricht Housing

De tweede manier om een kamer te vinden, is door je in te schrijven bij Maastricht Housing (www.maastrichthousing.nl). Hoe langer je lid bent van Maastricht Housing, des te groter de kans dat je de kamer krijgt, waarop je je inschrijft. Schrijf je dus snel in! Maastricht Housing is de officiële bemiddelaar voor Maastricht University, Hogeschool Zuyd en de Jan van Eyck Academy.

MSV Santé

In de groepsapp van Santé worden regelmatig kamers onderling aangeboden door studenten. Ook kan je tips krijgen over op kamers gaan en wat daarbij komt kijken. Kortom, het netwerk van Santé biedt kansen om sneller (en misschien goedkoper) een kamer te vinden.

Prijs

Tenslotte willen we een indicatie geven voor de prijs van een kamer. De prijs is natuurlijk onder andere afhankelijk van het woongebied en de grootte van de kamer. De gemiddelde huurprijs (2018) voor een studenten kamer in Maastricht is €423,- of €22,49/m2. Dit is inclusief gas, water, licht en gemeentelijke heffingen. Voor een redelijke kamer (14m2 of groter) zul je dan ongeveer €315,- of meer betalen. Wil je erachter komen hoe de prijs voor een kamer bepaald wordt, of uitrekenen of je niet te veel betaalt of gaat betalen? Ga dan naar dit artikel. Hierin wordt o.a. uitgelegd hoe je dit uitrekent en wat je kan doen als je denkt dat er iets niet klopt.