Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Vul dan het vraagformulier in.

Wat is het verschil tussen een studenten- en studievereniging?
Een studentenvereniging is een gezelligheidsvereniging, terwijl een studievereniging naast gezelligheid ook onderwijsgerelateerde activiteiten aanbiedt. Een studievereniging, zoals MSV Santé, heeft geen ontgroening, aspirantentijd en geen verplichte activiteiten. Alles mag, niets moet.
Ik wil lid worden. Hoe kan ik me aanmelden?
Op de facultaire introductiedag kun je je aanmelden bij de balie van MSV Santé. Mocht je hierbij niet aanwezig kunnen zijn of je later nog willen aanmelden, dan kun je langskomen op de balie (UNS40, B0.636d).
Ik wil lid worden en met korting boeken bestellen. Hoe kan dit?
Je kunt bij onze balie (UNS 40, B0.636d) je boeken aanschaffen en meteen meenemen. Indien je lid bent ontvang je direct de korting. Lid worden kan ook bij de balie.
Ik heb geen bevestiging gekregen bij het bestellen van de boeken. Wat nu?
Mocht er iets verkeerd zijn gegaan met je bestelling, dan kun je contact opnemen met de penningmeester van MSV Santé (msvsante_penning@maastrichtuniversity.nl).
Ik wil graag een blokboekpas kopen, hoe werkt dat?
Nadat je lid bent geworden, betaal je eenmaal 10 euro voor een blokboekpas en kan je aan het begin van ieder blok je geprinte blokboek ophalen bij de balie van MSV Santé (UNS40, B0.636d).
Hoe kan ik zien wanneer ik tentamens heb?
Op de site van MSV Santé staat het calendarium, waarin de academische agenda wordt weergegeven. In deze agenda staan de data van de tentamens weergegeven.
Hoe kan ik me aanmelden voor herkansingen?
Mocht je een tentamen niet gehaald hebben, dan is er een periode (boekingsperiode) waarin je je kunt inschrijven voor een herkansing. De boekingsperiode en plaats van inschrijving kun je vinden op  www.fhmlweb.unimaas.nl. Als je je succesvol hebt ingeschreven, krijg je een bevestigingsmail en komt het hertentamen in je agenda te staan die te zien is op http://www.myyum.unimaas.nl.
Hoe kan ik me aanmelden voor een activiteit?
Aanmelden voor een activiteit kan bij de balie van MSV Sante (UNS40, B0.636d). Hier kun je tevens betalen voor activiteiten waarvoor entree wordt geheven.  Een aanmelding via Facebook is niet geldig.
Ik ben geen lid van MSV Santé, maar wil graag naar een activiteit van MSV Santé. Kan dit?
Bij elke activiteit wordt duidelijk vermeld of het een openbare activiteit is of slechts een activiteit voor de leden van MSV Santé. Dit wordt vaak aangegeven op de poster van MSV Santé of op de activiteitomschrijving. Een activiteit die vaak bezocht wordt door non-leden zijn de BlokOpeningsBorrels. Deze BOB’s met originele thema’s vinden elke donderdag van het nieuwe blok plaats in onze stamkroeg George’s Pub. De hele avond worden onder het mom van ‘de tentamens zijn nog ver in de toekomst’ biertjes genuttigd en wordt gezellig gekletst en gefeest met studiegenootjes.
Hoe kan ik me aanmelden voor introductiekamp van MSV Santé?
Het introductiekamp begint de week na de inkom op maandag na de facultaire introductiedag. In de zomervakantie komt op hierop een inschrijfformulier om je aan te melden. Daarnaast kun je je op de facultaire introductiedag aanmelden voor het introductiekamp. Let wel op dat je dan wel je bagage al mee naar de universiteit moet hebben meegenomen.
Wat is een commissie en wat is een werkgroep?
Een commissie of werkgroep bestaat uit gemiddeld tien leden. Een werkgroep is een commissie die nog niet lang bestaat. Na enige tijd wordt een werkgroep beoordeeld en wordt bekeken of het een commissie kan worden. In een werkgroep is nog veel creativiteit mogelijk, omdat je aan het begin staat van iets nieuws.
Ik wil graag lid worden van een commissie/werkgroep. Hoe doe ik dit?
Tijdens de Santé Introductiedagen (SID) kom je veel in aanraking met alle commissies en werkgroepen. Tijdens deze dagen kun je je inschrijven voor een commissie/werkgroep. Inschrijfformulieren hiervoor zullen uitgedeeld worden op de activiteiten en zijn in te leveren bij de balie (UNS 40, B0.636d). Na het inleveren van je top-3 voorkeuren, zal je uitgenodigd worden voor twee à drie sollicitatiegesprekken. Tijdens de sollicitatieperiode zijn er tevens Kenningsmakingsactiviteiten (KMA), waar je jouw top-3 commissie/werkgroep leert kennen. Na de sollicitatiegesprekken en de Kennismakingsactiviteiten wordt bekeken wie in welke commissie terechtkomt.
Hoeveel tijd kost een commissie/werkgroep?
Eens in de twee weken heb je een vergadering bij een van de leden thuis. Je eet samen en gaat vervolgens vergaderen. De rest van de avond staat in het teken van gezelligheid, waardoor je elkaar beter leert kennen.
Hoe kun je bestuurslid worden?
Je kunt vanaf je eerste collegejaar solliciteren naar een bestuursfunctie. Vanaf het voorjaar wordt de sollicitatieprocedure gestart en in mei/juni start een bestuursjaar. Dit duurt tot het jaar daarna. Meer informatie wordt te zijner tijd bekendgemaakt.
Wat is de Raad van Advies en hoe kan ik me aanmelden voor de Raad van Advies (RvA)?
De raad van advies is het adviesorgaan die de handelingen van het bestuur controleert. De RvA benadert kandidaten om te solliciteren om de plekken die vrijkomen op te vullen.
Wat is de KasControleCommissie en hoe kan ik me aanmelden voor de KasControleCommissie (KCC)?
De KasControleCommissie kijkt of de penningmeester verantwoord met geld omgaat en helpt bij (juridische) problemen rond de inkomsten en uitgaven van MSV Santé. Om je hiervoor aan te melden, is een achtergrond omtrent geldzaken gewenst.

Pin It on Pinterest