Jaargang 21 – no. 6 – december 2022

Bijna tijd voor vakantie

De studenten zijn al sinds het begin van dit academisch jaar non stop druk bezig met hun studie. En dan is het nu dan bijna eindelijk tijd voor vakantie! Nog maar twee weken onderwijs en dan is het eindelijk tijd om lekker twee weekjes rust te nemen en de feestdagen te vieren met vrienden en familie.Ook al kijk ikzelf al heel erg uit naar de vakantie moeten we natuurlijk nog het laatste tentamen maken van dit jaar. Iedereen is al druk bezig met studeren hiervoor. Vergeet soms niet even pauze te nemen en kom dan gezellig langs op de balie voor een kop koffie of een warme beker thee!

Bestuursblog – Maryse Lamers  

Afgelopen week was het dan eindelijk zover, tijd voor de Randwyck Party. Dit is een feest voor alle studenten aan de Randwyck faculteiten, georganiseerd door de studieverenigingen. Ik mocht het dit jaar vanuit Santé organiseren. Na een heleboel stress met het vinden van een datum, locaties zoeken en locaties die last-minute cancelden, hebben we er een mooi feest van weten te maken. Doordat ik dit samen met de andere Randwyck verenigingen heb mogen organiseren, ben ik erg goed bevriend geraakt met een aantal van hun bestuursleden.

Naast het organiseren van de Randwyck party, heb ik deze week nog iets leuks mogen doen met bestuur. We werden namelijk uitgenodigd om in het stadshuis met het stadsbestuur te praten over het studentenleven in Maastricht. Eerst was er een diner, waarbij we soep met lekkere broodjes kregen. Na het korte openingspraatje werden we verdeeld in zes groepjes, waarbij ieder groepje over een andere vraag ging discussiëren. Vervolgens mochten we zelf kiezen welke stelling we wilden bespreken. Tenslotte moest ieder groepje kort vertellen wat er besproken was en werd de avond kort samengevat. De avond eindigde natuurlijk met een gezellige borrel. Naast dat we het stadshuis van binnen hebben gezien, wat op zich al vet was, was de avond ook erg interessant. De stellingen varieerden van of er genoeg te doen was tot hoe het stadsbestuur ervoor kon zorgen dat er meer net afgestudeerden in Maastricht zouden blijven.

De week sloot ik af met het bakken van een taart voor Heel Santé bakt. We hadden hiervoor van te voren al inspiratie opgedaan en besloten wat we wilden gaan maken. De taart zelf had Rinne al gebakken, zodat we donderdag meteen aan de slag konden met het versieren. Het idee was een kruidencake te maken, waarbij de kerstman in een jacuzzi zat. In het begin had ik onze taart-versier-talenten erg laag ingeschat, maar was het eindresultaat een stuk beter dan verwacht.

Al met al een geslaagde week dus!

De winnende taart van de MediaCie

Aankomende activiteiten

Beursfeest – 13 december
Op dinsdag 13 december is het weer tijd voor een beursfeest. We gaan richting de mooiste tijd van het jaar met gezelligheid, mooie lichtjes en veel liefde. Het is de tijd van het jaar waar jij je mooiste glitter jurk of je nette witte bloes uit de kast pakt, maar….. in het studentenleven kennen wij het woord ‘netjes’ niet. Wij gaan het anders aanpakken: trek die foute kersttrui aan, dat sexy kerstpakje van carnaval of zo gek je maar kunt bedenken! Heb jij nou zin in een fout kerstavondje? Kom dan dinsdag 13 december naar Studentencafé de Beurs. Om 10 uur zullen de foute uren beginnen en na 2 uur kun je weer op je netst door het leven.

Schaatsen – 15 december
Trek de dikke sokken maar alvast uit de kast, want het is tijd om te schaatsen bij Magisch Maastricht op het vrijthof!! De feestdagen komen er weer aan, en hoe kun je nou beter in sfeer komen dan tijdens het schaatsen onder de kerstverlichting. Donderdag 15 december om 20:00 trekken we de schaatsen aan voor een gezellig avondje op de schaatsbaan. Deze kaartjes zijn inclusief schaatshuur, 2 consumptiebonnen voor Grand café of de Almhütte én een ritje in het reuzenrad met prachtig uitzicht over de maas.

Commissie Interesse Borrel – 10 januari
We zijn alweer bijna een half jaar onderweg in het academisch jaar! Wil jij het komende half jaar nog iets naast je studie doen, waarbij je ook nog eens een heleboel gezelligheid bij krijgt? Dan heb je geluk! Bij een aantal van onze commissies zijn nog een aantal plekken vrij! Wil jij deze commissies beter leren kennen? Kom dan op 10 januari om 16.00 uur naar onze Commissie Interesse Borrel!

Blok Openingsborrel – 12 januari
In de eerste week van het nieuwe blok is het natuurlijk weer tijd de opening van het blok te vieren. Kom op 12 januari gezellig langs bij Basilica om het derde blok af te trappen met een mooie borrel!

Steun MSV Santé met Sponsorkliks 

Wil je MSV Santé steunen terwijl je je aankopen doet? Dat kan je doen door te bestellen via Sponsorkliks! Wanneer je artikelen bestelt via Sponsorkliks, ontvangt MSV Santé een percentage aan commissie. Bestellen kan gemakkelijk via de website van Sponsorkliks.

 

Nog op zoek naar een kamer? Vind deze dan via Maastricht Housing!
Wil je beginnen aan je rijlessen? Volg deze bij Verkeersschool Bastiaens en ontvang, als lid van MSV Santé, €50,- korting op een lespakket.
Facebook
Instagram
Website
Email
LinkedIn
CONTACT
Bezoekadres:
Universiteitssingel 40
Kamer 0.636d
6229 ER Maastricht
E-mail: msvsante@maastrichtuniversity.nl
Telefoon: +31 (0)43-3881695


Postadres:
Universiteitssingel 40
Postbus 616
6200 MD Maastricht
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 10:30 – 13:30
Zaterdag & zondag: gesloten

Copyright © 2022 MSV Santé, All rights reserved.