Jaargang 22 – no. 9 juni 2024
Het einde van het jaar is bijna in zicht. Nog vier weken en dan is het eindelijk tijd voor vakantie. Wat is het jaar toch voor bij gevlogen! Even doorbijten is het wel tot die tijd. Om de komende weken toch nog door te komen heeft MSV Santé gelukkig nog veel leuks op de planning staan. Dus lees gauw verder om te weten hoe je je nog bezig kan houden tot het begin van de vakantie!
Bestuursblog 

Al in de kandidaatsbestuursperiode werd het tegen me gezegd: “Geniet van het jaar, want voor het vliegt zo voorbij.” Nu de laatste paar dagen van mijn bestuursjaar zijn aangebroken kan ik deze woorden alleen maar beamen. Tijd vliegt als je het leuk hebt, en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Terwijl wij achter de schermen de laatste functie taken overdragen is het een kwestie van aftellen tot de Wissel Algemene Ledenvergadering. Er zijn veel dingen die ik ga missen als ik uitgeslagen ben. Zoals de balie waar we onze tussenuren spenderen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat de balie afgelopen jaar mijn tweede thuis is geworden. Menige leden kunnen beamen dat ik volop gebruik heb gemaakt van de bestuurskoelkast om mijn ontbijt en lunch klaar te maken. Voor de iets te vroege lesuren was dit namelijk ideaal. Echter, voor gezelligheid en koffie kan ik hier gelukkig als oud-bestuurslid ook nog terecht. Buiten alle leuke activiteiten en feesten heb ik mezelf ook op professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Een bestuursjaar brengt namelijk ook verantwoordelijkheden met zich mee. Voor dat ik begon aan dit jaar vond ik dit namelijk best spannend. Nu ik er zo achteraf op terug kijken ben ik blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan. Het heeft me meer gebracht dan ik had kunnen hopen. Daarbij wil ik een speciaal bedankje aan mijn mede bestuursleden geven. Ik prijs mezelf erg gelukkig dat ik deze mooie ervaring met jullie heb mogen delen. Ik had het dan ook met niemand liever willen doen.

Een bestuursjaar bij MSV Santé heeft me al met al veel moois gebracht. Daarom wens ik het komende bestuur een leerzame, maar vooral leuke tijd toe! Net zoals tegen mij gezegd werd gezegd, ga ik het nu ook zeggen: “Geniet er van, want het vliegt zo voorbij!”

– Noëlle
Secretaris & commissaris Onderwijs van het 22e bestuur der MSV Santé

Batavierenrace – 24 tot 26 mei
In mei klinkt jaarlijks het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. De 52e editie van de Batavierenrace ging dit jaar van start  op vrijdagavond 24 mei 2024. De route loopt van het centrum van Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (16 heren- en 9 damesetappes). Er nemen ieder jaar ongeveer 8.500 atleten aan deel, allen studenten; aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records. Kortom, een jaarlijks terugkerend spektakel met een uniek karakter: een mengeling van topsport en zwoegend recreëren! Onze leden hebben zich dan ook van hun sportiefste kant laten zien.Ledencantus – 16 mei
Een avond vol gezelligheid, muziek en niet te vergeten bier. Voor de echte feestbeesten is dit een van de hoogtepunten van het jaar. Heb je deze cantus helaas gemist? Niet getreurd, volgend jaar komen genoeg kansen om je engelenstem weer te laten horen op een nieuwe ledencantus!

Winterreis reünieborrel – 21 mei
Voor de leden die mee waren op deze betoverende reis naar het witte la Plagne was de reünie borrel georganiseerd. Door de aftermovie konden we nog eens genieten van de prachtige plaatjes die geschoten zijn en de mooie snoekduiken die van de piste af zijn gemaakt. Voor de leden die dit jaar niet mee waren, zou ik zeggen. Pak volgend jaar je kans. Het was een reis om niet te vergeten.

Aankomende activiteiten

Wissel Algemene Ledenvergadering – 1 juni
De tijd is aangebroken om het stokje over te dragen. Dit zal gebeuren op de Wissel Algemene Ledenvergadering van 1 juni. Wees erbij om het nieuwe bestuur in volle glorie te zien:)Blok Openingsparty – 13 juni
Schud je heupen los en vier dat het bijna vakantie is op onze laatste BOP van het jaar!

Constitutie borrel 23e kandidaatsbestuur – 17 juni
Zodra ons nieuwe bestuur is ingeslagen moet dit natuurlijk gevierd worden. Dit heugelijke feit zal op maandag 17 juni gevierd worden in café van Bommel.

Pubquiz
We hebben allemaal wel van die verhalen die je liever niet vertelt tegen je moeder, toch?
Ontdek tijdens de Pubquiz deze verhalen en test je kennis over deze geheimzinnige kant van het leven. Dit jaar wachten fantastische prijzen op degenen die durven toe te geven aan de spicy, hilarische en vulgaire vragen over de verschillende onderwerpen die mama niet hoeft te weten van jou…
Mis deze kant niet om je moeders wereld op z’n kop te zetten!! Want wat moeder niet weet, maakt deze Pubquiz compleet…

Reisblog voorzitter reiscommissie der MSV Santé

Ook dit jaar ging Santé weer op studiereis. Tijdens het Hemelvaartsweekend reisde we met 48 man sterk af naar Ljubljana. Als voorzitter van de Reiscommissie was het mijn taak om de reis in goede banen te laten verlopen. Samen met de rest van mijn   commissie hebben wij er het hele jaar aan gewerkt om een fantastische reis neer te zetten. Na vele vergaderingen waren wij ervan overtuigd dat we de leukste activiteiten hadden gevonden om samen met de leden naar toe te gaan. Op woensdagavond vertrokken we dan toch echt naar Ljubljana waar we zingend en met een drankje in de hand de reis goed begonnen. Mijn persoonlijke hoogtepunt was toch de Sloveense avond. Het leek ons een fantastische activiteit toen we het reserveerden, toch weet je van tevoren nooit hoe het uit gaat pakken. Toen we half verdwaald in een ondergronds winkelcentrum terecht kwamen, had ik toch wel een beetje zorgen over hoe de avond eruit ging zien. Eenmaal de juiste plek gevonden en met een heerlijk likeurtje om de avond te openen waren alle zorgen weg. We kregen uitleg over de oorspronkelijke cultuur, dansles en heerlijk traditioneel eten. Het was een waanzinnige avond! Ik ben ontzettend trots op mijn commissie die er voor heeft gezorgd dat dit een reis was om nooit te vergeten. We gaan er samen weer ons stinkende best doen om volgend jaar weer zo’n onvergetelijke reis van te maken!

Liefs,
Pien “Willy” Bouwman

Steun MSV Santé met Sponsorkliks 

Wil je MSV Santé steunen terwijl je je aankopen doet? Dat kan je doen door te bestellen via Sponsorkliks! Wanneer je artikelen bestelt via Sponsorkliks, ontvangt MSV Santé een percentage aan commissie. Bestellen kan gemakkelijk via de website van Sponsorkliks.
Onze Partners
Nog op zoek naar een kamer? Vind deze dan via Maastricht Housing!
Wil je beginnen aan je rijlessen? Volg deze bij Verkeersschool Bastiaens en ontvang, als lid van MSV Santé, €50,- korting op een lespakket.
Facebook
Instagram
Website
Email
LinkedIn
CONTACT
Bezoekadres:
Universiteitssingel 40
Kamer 0.636d
6229 ER Maastricht
E-mail: msvsante@maastrichtuniversity.nl
Telefoon: +31 (0)43-3881695
Postadres:
Universiteitssingel 40
Postbus 616
6200 MD MaastrichtOpeningstijden:
Maandag t/m vrijdag: 10:30 – 13:30
Zaterdag & zondag: gesloten


Copyright © 2024 MSV Santé, All rights reserved.

 

Deel dit verhaal, kies je platform!

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant