Jaargang 22 – no. 18 mei 2024
Met het vijfde blok op gang zijn kijken veel santé’ers nu tegen het einde van het jaar aan. We wensen de eerste en tweede jaars veel succes met het een na laatste blok van dit academisch jaar en de derdejaars een goede thesisperiode toe. Natuurlijk is MSV Santé ondertussen niet stil blijven staan. Met nu de jaarlijkse studiereis, de Career days en het gala achter de rug is de Batavierenrace in zicht. Deze NoS is ook alweer de een na laatste voor de Wissel Algemene Leden Vergadering plaatsvind, hierover heeft onze secretaris Noëlle hieronder een column geschreven met haar ervaring rondom het opleiding van ons als kandidaatbestuur. Ookal is het einde van het jaar in zicht blijven we bezig en daar kan je meer over lezen in deze editie van de News of Santé!
Bestuursblog 

Nog ruwweg vier weken tot de grote Wissel Algemene Leden Vergadering. Het is nu nog een kwestie van de dagen aftellen. Langzaam zijn we onze taken aan het af staan. Het voelt een beetje als deja vu om de kandidaats bestuur periode van de andere kant mee te maken. Echter brengt het ook veel leuks. Zo draaien we nu samen met het kandidaatsbestuur baliediensten, waar we gezellig samen kletsen en de nodige kopjes koffie wegdrinken. Het jaar is daadwerkelijk voorbijgevolgen, maar dat is ook niet gek als je het naar je zin hebt. De laatste weken van ons bestuursjaar mogen we af sluiten met een paar highlights van het jaar. Zo hebben we de studiereis net achter de rug, en deze achtbaan naar Ljubljana (Slovenië) was daadwerkelijk genieten geblazen. Op de planning staat ondere andere nog de Batavierenrace waar we ons van onze meest sportieve kant laten zien. Dat gezegd hebbende beginnen de sentimentele gevoelens over het afgelopen jaar begint toch wel een beetje te komen. Ik heb genoten van alle leuke reizen, borrels en activiteiten waar we bij aanwezig mochten zijn. De vereniging en de leden beter leren kennen heeft me veel gebracht. Nieuwe vrienden en een onvergetelijke tijd. Ik had me daarbij ook geen beter of leuker bestuur kunnen wensen. Van tot in de late uurtjes vergaderen en feesten in de stad, tot de vroege baliediensten waar we bijkomen met een lekker kopje koffie. Bedankt allemaal voor deze ontzettend mooie ervaring! Ik wens het kandidaatsbestuur een leerzaam, maar vooral leuk jaar toe!

– Noëlle
Secretaris van het 22e bestuur der MSV Santé

Afgelopen activiteiten

Career days – 30 april & 2 mei
Tijdens de Career days heeft onze Onderwijscommissie een aantal informatieve activiteiten georganiseerd in het thema “Be Real, Be Prepared”. De aftrap van de Career days starte op dinsdag met een heuze cursus Meestrechs dialect. Deze werd opgevolgd door een netwerkborrel op donderdag met werkgevers en instellingen die binnen het domein van gezondheidswetenschappen vallen of mensen zoeken. Na afsluiting van de netwerkborrel was een korte pizzapauze ingelast om daarna het laatste event van de career days te beginnen. Onze sponsor PartZorg heeft een zaal met Santé’ers een cursus gegeven over het werkveld van de zorg consulentie en project management gegeven. Waarbij ze zelf een casus mochten oplossen en presenteren onder de begeleiding van de junior en senior consulenten van PartZorg.
Tip: Heb je de careerdays gemist en wil je toch aan je carriere toekomst werken? Aethon biedt nog een gratis CV workshop aan via MSV Santé, daarover kan je meer over lezen hieronder ;).

Gala “A Royal Affair – Daring but Decadent” – 3 mei
In pak, met een prachtige jurk of een unieke decadente outfit hebben Santé’ers en hun gasten weer de dansvloer betreden om een royale avond neer te zetten. Bij de prachtige villa Kanjel net buiten de wijken van Maastricht heeft het zwoele vroege lenteweer de toon gezet voor een prachtig gala. En door middel van een fotograaf en een foto booth is het een nacht om nooit te vergeten geworden!

Studiereis Ljubljana – 8 mei t/m 12 mei
De jaarlijkse studiereis heeft weer plaatsgevonden in het hemelvaartsweekend, georganiseerd door onze enthousiaste reiscommissie. Na een lange busreis kwam de reisgroep aan in het zonnige en pittoreske Ljubljana. Begonnen met een stadswandeling als introductie van de Sloveense hoofdstad was het te merken dat het weer een stuk beter was dan thuis.De reisgroep heeft dit opgevolgd met traditioneel Sloveense cuisine voor het diner. Na deze start van de reis begonnen de activiteiten eerder gereserveerd door de reizigers, zoals een tripje naar de House of Illusions en op excursie naar Lake Bled, een prachtig meer een uurtje verwijderd van Ljubljana. Natuurlijk kan een pubcrawl niet ontbreken op reis en hier is zeker van genoten. Helaas was er veel vertraging op de terugreis waardoor de bus een paar uur later aankwam dan verwacht, maar het was de ervaring zeker waard!

Aankomende activiteiten

Winterreisreunië – Dinsdag 21 mei
De winterreis heeft plaatsgevonden van 29 februari t/m 3 maart. Natuurlijk is het met het steeds warmere weer toch wel fijn om even terug te blikken op de frisse aprés ski ervaren bij La Plange. Daarom is elk lid die op winterreis is mee gegaan welkom op de winterreisreunië om gezellig te praten onder genot van een drankje.Workshop Aethon – Woensdag 22 mei
Tijdens de workshop van Aethon word er gefocust op het verbeteren van het presenteren van jezelf richting het werkveld. De professionals van Aethon geven je tips voor het opstellen van een CV en geven terplekke feedback over wat je kan aanpassen om je zichtbaarheid naar bedrijven te verbeteren. Deze cursus is gratis en de aanmeldingen staan nog open, mocht je je willen inschrijven kan dit via de webshop van MSVsante.

Batavierenrace – Vrijdag 24 t/m Zondag 26 mei
Ook dit jaar doet MSV Santé mee aan de grootste estafetteloop van de wereld. 25 Santé’ers lopen totaal 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede net zoals vele andere studie- en studentenverenigingen, vriendengroepen en andere doorzetters. Na al die inspanning sluiten we deze natuurlijk af met het grote eindfeest. We hebben er zin in!

Steun MSV Santé met Sponsorkliks 

Wil je MSV Santé steunen terwijl je je aankopen doet? Dat kan je doen door te bestellen via Sponsorkliks! Wanneer je artikelen bestelt via Sponsorkliks, ontvangt MSV Santé een percentage aan commissie. Bestellen kan gemakkelijk via de website van Sponsorkliks.
Onze Partners
Nog op zoek naar een kamer? Vind deze dan via Maastricht Housing!
Wil je beginnen aan je rijlessen? Volg deze bij Verkeersschool Bastiaens en ontvang, als lid van MSV Santé, €50,- korting op een lespakket.
Facebook
Instagram
Website
Email
LinkedIn
CONTACT
Bezoekadres:
Universiteitssingel 40
Kamer 0.636d
6229 ER Maastricht
E-mail: msvsante@maastrichtuniversity.nl
Telefoon: +31 (0)43-3881695


Postadres:
Universiteitssingel 40
Postbus 616
6200 MD MaastrichtOpeningstijden:
Maandag t/m vrijdag: 10:30 – 13:30
Zaterdag & zondag: gesloten


Copyright © 2024 MSV Santé, All rights reserved.

Deel dit verhaal, kies je platform!

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant