Jaargang 21 – no. 11 – mei 2023

Wij beginnen alvast met de weken aftellen tot de zomervakantie, maar we tellen nu wel een extra KB lid bij ons kandidaatsbestuur. Het vijfde KBtje, Tessa Verbruggen, zal de rol van kandidaat commissaris extern op zich nemen. Met nog zes weken te gaan tot de bestuurswissel zijn ze druk bezig met de opleiding. Met nog maar een paar weken in dit academisch jaar beginnen de laatste dingen te komen. Het laatste Beursfeest is geweest, voor de derdejaars bachelorstudenten zit de laatste onderwijsgroep er al op. Maar wees gerust: dit academisch jaar komen er nog een aantal News of Santé uit voor jullie leesgenot!

FHML Honours Program – Emma van Straten

De inschrijvingen van het FHML Honours program komen er weer aan, elk jaar kunnen een aantal gemotiveerde studenten deze uitdaging aan gaan. Het Honours program bestaat uit extracurriculaire activiteiten, zoals lectures, courses en een real-life project. Deze projecten variëren sterk, dus er zit voor iedereen iets interessants tussen. Een voorbeeld van zo’n project is het project van tien studenten die van 17 t/m 19 maart 2023 een conferentie hebben georganiseerd en bijgewoond in Barcelona, gericht op LAMA2 Muscular Dystrophy (LAMA2-MD). Het was een driedaagse conferentie, georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse stichting ”Voor Sara” en Lama 2-Europe. Het motto van onze conferentie was “Paving the road to therapy” en het doel was om kennis, onderzoek en vooruitgang op het gebied van LAMA2-MD uit te wisselen en verbindingen tot stand te brengen tussen onderzoekers, clinici en patiëntenvertegenwoordigers.Dankzij het Honours program heeft ons team de kans gekregen om deze LAMA2-conferentie te organiseren. Dit bracht veel verantwoordelijkheid met zich mee, dus er is enorm veel energie gestoken in de planning van de conferentie en om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk zou verlopen. Iedereen in onze groep profiteerde van de ervaring, zowel persoonlijk als professioneel. Het bracht ons de kans om te netwerken en veel te leren van de organisatie van de conferentie. Ook zullen wij samen onze eerste publicatie uitbrengen, deze zal gaan over de conferentie en de inhoud van de presentaties. Het was een unieke ervaring om in de aanwezigheid te zijn van zoveel hardwerkende en geleerde onderzoekers, clinici, ouders en patiënten. Het was duidelijk dat er een nauwe samenwerking was tussen alle partijen, die allemaal aan een gemeenschappelijk doel werkten.Wat nog belangrijker is, is dat het reizen naar Barcelona met de hele groep ons team dichterbij elkaar bracht. Als er zich een probleem voordeed, was er altijd iemand bereid om te helpen, ongeacht het probleem. Dit onderstreepte het belang van vriendschap en samenwerken. Of we nu in de bus naar de conferentie reizen in de ochtend, werken en organiseren, of tijdens de diners in de avond, elk moment dat we als groep doorbrachten, versterkte onze relaties en inspireerde ons om harder te vechten voor ons uiteindelijke doel, de strijd tegen LAMA2-spierdystrofie.Zo’n ervaring krijg je maar één keer, dus als je erover hebt nagedacht om deel te nemen aan het Honours Programme, ga ervoor!


Aankomende activiteiten

Kennismakingsavond Studiereis – 9 mei

MSV Santé vertrekt op 17 mei met 50 man naar het mooie München. Om de reisgroep alvast beter te leren kennen heeft de Reiscommissie een avond vol gezelligheid gepland!Ledencantus – 12 mei¡Tenemos una fiesta por ustedes, una fiesta con cervezas! 12 mei is het tijd, de hoogste tijd. Voulez vous een ledencantus met alleen maar bangers? Laat zien wat voor een dancing queen jij bent op de vloer bij café ’t kasteel! Mamma Mia, we hebben er zin in! Gimme, gimme, gimme die zangkunsten. Een kaartje zal €16,90 kosten en bier is inbegrepen! De inschrijvingen zullen open gaan vanaf 26 april om 14 uur. Wees er snel bij want er zijn maar 60 kaartjes!

Studiereis München – 17 tot 21 meiDit jaar gaat MSV Santé naar München op studiereis. Het wordt een reis om niet te vergeten, boordevol leuke activiteiten! Zo gaan we op bezoek bij de Allianz Arena, krijgen we een rondleiding bij het Paulaner Brauhaus en beginnen we een avond goed met een gezellige pubcrawl door het centrum van München. Winterreis Reünie – 23 meiIn maart is MSV Santé gezellig naar Val Thorans gegaan om te genieten van de sneeuw. Nu twee maanden later is het tijd voor een gezellige reünie. Escape het Café – 25 meiHeb jij die mastermind? Heb je altijd al een gave gehad om mysteries op te lossen? Schrijf je dan in voor Escape het Café! Deze avond zal in het teken staan van een lekker borreltje in café Basilica, waarbij een spannend mysterie op te lossen valt door jullie hersenen te laten kraken. Het mysterie zal om 20.00 op 25 mei plaatsvinden, met inloop vanaf 19.30. Schrijf je samen met je groepje in van maximaal 4 personen, waarbij de kosten 2,00 euro per persoon zullen bedragen. Bij deze prijs zit een lekkere snack inbegrepen. Laat de detective skills maar in jullie los, want er is een leuke prijs te winnen!

Steun MSV Santé met Sponsorkliks 

Wil je MSV Santé steunen terwijl je je aankopen doet? Dat kan je doen door te bestellen via Sponsorkliks! Wanneer je artikelen bestelt via Sponsorkliks, ontvangt MSV Santé een percentage aan commissie. Bestellen kan gemakkelijk via de website van Sponsorkliks.
Nog op zoek naar een kamer? Vind deze dan via Maastricht Housing!
Wil je beginnen aan je rijlessen? Volg deze bij Verkeersschool Bastiaens en ontvang, als lid van MSV Santé, €50,- korting op een lespakket.
Facebook
Instagram
Website
Email
LinkedIn
CONTACT
Bezoekadres:Universiteitssingel 40Kamer 0.636d6229 ER MaastrichtE-mail: msvsante@maastrichtuniversity.nlTelefoon: +31 (0)43-3881695
Postadres:Universiteitssingel 40Postbus 6166200 MD MaastrichtOpeningstijden:Maandag t/m vrijdag: 10:30 – 13:30Zaterdag & zondag: gesloten

Copyright © 2022 MSV Santé, All rights reserved.