Jaargang 21 – no. 10 – april 2023

Ondertussen zijn we al begonnen met het op één na laatste blok van dit jaar, wat betekent dat de zomervakantie steeds dichterbij komt. Dit betekent ook dat mijn tijd als bestuurslid ook bijna op zijn einde is. Afgelopen dinsdag is ons kandidaatsbestuur bekendgemaakt (de kandidaat secretaris zal het 22e kandidaatsbestuur hieronder voorstellen). Met de bekendmaking betekent dat de kandidaatsperiode is gestart. Onze vier toppers zullen de komende weken alles te weten komen over hun functies en taken als bestuur zodat zij van ons het stokje over kunnen nemen op 13 juni!MSV Santé zit de komende tijd niet stil! Over twee weken reizen 30 leden van MSV Santé naar het noorden om de Batavierenrace te rennen. MSV Santé heeft dit jaar een samenwerking met Students Run For Cancer waarbij wij tijdens de Batavierenrace ook geld ophalen voor kanker onderzoek aan het MUMC. Doneren kan via deze link!

Familiedag

Ieder jaar organiseert de Familiedagcommissie een familiedag voor de leden van MSV Santé. Tijdens deze dag krijgen de ouders een kijkje in het leven van een student. Op 25 maart heeft de  familiedag van dit jaar plaats gevonden. De dag begon met een lekker kopje koffie en niet te ontbreken, échte Limburgse vlaai. Hierna gaf Dr. Christel van Gool een college met als thema stress. Tijdens dit college werd het thema bekeken vanuit de vijf richtingen van de bachelor gezondheidswetenschappen. In Maastricht werken we met het Probleem Gestuurd Onderwijs, na het college konden de ouders kennismaken met dit systeem doormiddel van het houden van een onderwijsgroep. Deze groepen werden begeleid door onze eigen studenten. Na de onderwijsgroep was er een kleine rondleiding door de faculteit en gingen we daarna verder met de practica. Deze waren richting specifiek, waarbij de biologie richting zelfs het lab in ging!Om de dag goed af te sluiten was er een optioneel drie gangen diner georganiseerd. Hierbij kon men heerlijk genieten van de kook kunsten bij D’n Ingel aan het Vrijthof. Al met al was het zeker een geslaagde dag!

Het 22e kandidaatsbestuur is bekend!

Deze week mag ik mijn eerste stukje in de NOS schrijven en ga ik jullie voorstellen aan het komend bestuur. Als eerst hebben we uit het zonnige zuiden Lynn Custers die gekozen is als voorzitter en commissaris extern. Ik ken Lynn al van de middelbare school en ben samen met haar het avontuur in Maastricht begonnen. Je hoeft Lynn echter niet lang te kennen om al te weten dat ze een ondernemende en spontane meid is. Ze is niet vies van een wijntje (of meerdere) en weet er altijd wel een feest van te maken. Aan haar zij hebben we Sanne Brouwers als Vicevoorzitter en penningmeester. Sanne begint nergens half aan maar geeft het altijd haar volle honderd procent. Zelfs met een bordspel kan je erop rekenen om volledig ingemaakt te worden. Buiten haar volle enthousiasme is Sanne vooral een open persoon en heeft ze altijd het beste met je voor. Je kan altijd op haar rekenen (letterlijk en figuurlijk ;) ). Dan hebben we als commissaris intern Julius van der Leeuw. Deze echt Haagse jongen had even een cultuurshock toen hij hier kwam. Inmiddels is hij helemaal ondergedompeld in de cultuur en weet hij het zijn eigen te maken. Als het nieuwe aanspreekpunt van Santé staat hij altijd open voor een praatje of een pilsje. En tot slot zal ik mezelf nog even voorstellen. Ik ben Noëlle van Haeff en zal volgend jaar de rol van secretaris en commissaris onderwijs op me nemen. Ik hou ervan om lekker te kletsen en onder de mensen te zijn. Onze opleiding tot bestuur is nu al in volle gang. Het is even spannend maar ik ben heel blij dat ik deze ervaring met ze mag delen. Het weer is de afgelopen dagen misschien niet heel zonnig geweest, maar het vooruitzicht voor ons is dat wel. Ik kijk met enthousiasme uit op komend jaar en ik hoop jullie ook!

Aankomende activiteiten

Actieve Leden Weekend – 14 tot 16 april

Ieder jaar organiseert het bestuur een actieve leden weekend. Met een weekend vol leuke activiteiten wordt dit zeker gezellig.Beursfeest – 25 aprilWakker worden feestbeesten want het is weer tijd voor een nieuwe Beurs!!!Graaf allemaal maar diep terug in je jonge kinderjaren en bedenk wat jij vroeger altijd al wilden worden. Juf, politie, brandweer, astronaut, het kan alle kanten op! Dit is dus ook het thema van deze Beurs: ‘Kom verkleed als wat je vroeger wilde worden’. Ben creatief en wie weet winnen jij en je commissie wel een leuke prijs!

Batavierenrace – 28 tot 30 aprilDit jaar rent Santé voor twee! We rennen mee met de Batavierenrace, maar willen toch ook ons steentje bijdragen aan Students Fight Cancer. Vandaar dat we geld ophalen met de kilometers die we rennen boven de rivieren.Brainstormevenement – 2 aprilHet tweede Brainstormevenement van het academisch jaar komt er weer aan! Op 2 mei van 16:00 uur tot 18:00 uur zullen we samenzitten met studenten en docenten om te discussiëren over belangrijke punten binnen het onderwijs. De locatie van het brainstormevenement zal nog gedeeld worden! Heb je nog agendapunten die je wil bespreken? Dan kun je ze sturen door een e-mail te sturen naar msvsante_onderwijs@maastrichtuniversity.nl.Dus, wil je graag zaken over het onderwijs bespreken? Kom dan vooral langs op 2 mei!Lente diner – 2 aprilHebben jullie zin om nog een gezellige avond te beleven met allemaal leuke mede-Santeërs, kom dan naar het enige echte Santé Lentediner van de AcCie op 2 mei! Een supergezellige avond onder het genot van een 3 gangen diner (en natuurlijk wat lekkere drankjes!). Het thema is Lente, dus we verwachten jullie in de mooiste kleren, gelukkig is het net Pasen geweest.

Steun MSV Santé met Sponsorkliks 

Wil je MSV Santé steunen terwijl je je aankopen doet? Dat kan je doen door te bestellen via Sponsorkliks! Wanneer je artikelen bestelt via Sponsorkliks, ontvangt MSV Santé een percentage aan commissie. Bestellen kan gemakkelijk via de website van Sponsorkliks.
Nog op zoek naar een kamer? Vind deze dan via Maastricht Housing!
Wil je beginnen aan je rijlessen? Volg deze bij Verkeersschool Bastiaens en ontvang, als lid van MSV Santé, €50,- korting op een lespakket.
Facebook
Instagram
Website
Email
LinkedIn
CONTACT
Bezoekadres:Universiteitssingel 40Kamer 0.636d6229 ER MaastrichtE-mail: msvsante@maastrichtuniversity.nlTelefoon: +31 (0)43-3881695
Postadres:Universiteitssingel 40Postbus 6166200 MD MaastrichtOpeningstijden:Maandag t/m vrijdag: 10:30 – 13:30Zaterdag & zondag: gesloten

Copyright © 2022 MSV Santé, All rights reserved.