Een studievereniging kan natuurlijk niet functioneren zonder haar commissies en werkgroepen. De commissies en werkgroepen hebben allemaal hun eigen taken. Zij zorgen er op hun eigen manier voor dat MSV Santé is zoals het nu is. De activiteiten, de feesten, promotie, de Cheers, de reizen en ga zo maar door, deze zouden er niet geweest zijn zonder de commissies en werkgroepen. In de verschillende commissies en werkgroepen zitten de actieve leden van MSV Santé. Zij hebben gesolliciteerd voor een plekje in een commissie of werkgroep naar keuze en zijn hier zo terecht gekomen. Deze sollicitaties vinden in het begin van het jaar plaats. Het is super leuk en gezellig om te doen. Daarnaast leer je er ook nog eens heel veel van! Als lid van MSV Santé bestaat er de mogelijkheid om actief te worden binnen de studievereniging. Dit kun je doen door bij een commissie of een werkgroep te gaan. De commissies en de werkgroepen zorgen ervoor dat er activiteiten en feesten zijn, maar ook voor de promotie hiervan. Daarnaast mag het blad van MSV Santé ook niet ontbreken: de Cheers!
Om de verschillende commissies en werkgroepen te leren kennen kun je aan het begin van het jaar meedoen aan de Santé Introductie Dagen. Hier ga je allerlei leuke dingen doen om de mensen met de verschillende kleuren polo’s het hemd van het lijf te vragen. Kortom het is super leuk om te doen en je leert ook nog is veel van. Dan nog een kleine bijkomstigheid; het staat ook nog eens goed op je CV.
Activiteitencommissie
De Activiteitencommissie van MSV Santé is verantwoordelijk voor de organisatie van veel verschillende, maar allemaal even leuke activiteiten. Het begin van het jaar start altijd met de Santé Introductie Dagen (de SID). Op deze dagen organiseren wij verschillende activiteiten om de eerstejaars kennis te laten maken met de verschillende commissies en werkgroepen binnen Santé. Verder zorgen wij voor veel verschillende activiteiten die niet onder een categorie zijn samen te vatten, zoals een BBQ en een karaokeavond. Ook verzorgen wij ieder jaar een chique diner en een mannen- en vrouwenavond. Samen wordt er om de week vergaderd. Tijdens de vergaderingen wordt er druk gebrainstormd over nieuwe en geplande activiteiten. Voorafgaande aan deze vergaderingen eten we gezamenlijk, wat altijd erg gezellig is. Achteraf doen we vaak wat leuks met elkaar, dit varieert van spelletjes avonden tot een drankje op het terras. Af en toe lijkt de AcCie een zooitje ongeregeld maar om de toffe activiteiten te organiseren, is serieus zijn ook soms nodig. Verder gaan wij ieder jaar een weekendje weg, soms zelfs twee keer. Op zo’n weekendje wordt er veel gelachen, gegeten en gedronken. Verder houden wij erg van feestjes, dit kan ook op weekendjes niet ontbreken.
Cheerscommissie
Wanneer je een prachtig mooie, magnefieke, zonnebloem-gele polo voorbij ziet lopen, dan weet je het zeker; een lid van de CheersCie! Want even eerlijk, wij wandelende zonnestraaltjes zijn niet te missen in dit kekke kanarie kleurtje. Drie keer per jaar maken wij de CheerS, en een keer per jaar de FIC-CheerS, het tijdschrift van M.S.V. Santé. Dit doen we gezellig op de balie, achter de computer. Daar zitten we dan ijverig te InDesignen en te PhotoShoppen. In de CheerS vindt je leuke rubrieken zoals het Vriendenboekje van Santé, Challenge Accepted, en Praatpaal, maar ook informatieve rubrieken zoals Master Match, Memorable Minor en Hoe Gaat Het Met? Over al deze dingen vergaderen we een keer in de twee weken, en daarna is er altijd nog tijd voor gezelligheid! Ook komen we samen voor alle feestjes en activiteiten van Santé, waar we vaak met z’n allen aanwezig zijn. Dan spelen we meestal een van onze befaamde zelf gemaakte spelletjes, en drinken we een biertje of sangriaatje. Ook gaan we een keer per jaar op commissieweekendje, vaak met een enorm fantastisch thema waarin gezellige activiteiten worden georganiseerd. We zitten dan gezellig met z’n allen in een vakantieparkhutje, half brak en half gevuld met pret. Dus ben jij iemand met een hoopje creativiteit over, of wil je graag nieuwe creativiteit en ontwerpskills opdoen? Dan is er in de CheersCie altijd een plekje voor je vrij!
Familiedagcommissie
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wanneer je bij onze commissie komt is dit niet altijd even goed voor de lijn… Wij zijn namelijk de enige commissie die iedere vergadering een (zelfgemaakt/gebakken) toetje eet! Maar ach, met wat extra uurtjes sporten bij UM Sports zijn die calorieën er zo weer afgetraind. Maar naast toetjes eten, houden wij ons bezig met het organiseren van de Familiedag van Santé. Op deze dag krijgen ouders, broertjes/zusjes, opa’s/oma’s maar ook vrienden en vriendinnen alle ins en outs te zien van een dagje op de universiteit. Als familiedagcommissie zorg je ervoor dat alles goed verloopt, iedereen het naar zijn zin heeft en alles natuurlijk van tevoren goed geregeld is. Maar niet getreurd: Als de Familiedag geweest is, gaan de gezellige toetjes en chill avonden gewoon door!
Feestcommissie
Wij zijn de FeestCie, de zelfuitgeroepen leukste commissie van Santé (zit een kern van waarheid in)! Naast al die studie-gerelateerde activiteiten heeft een student ook een goed feest nodig van tijd tot tijd. Al die stress er even uitdrinken en dansen snap je wel. Wij zijn diegenen die deze avondjes voor jullie verzorgen. Ieder nieuw blok beginnen we met een blokopeningsborrel (ook wel BOB, waarvan er op dit moment al meer dan 100 zijn gegeven), waar we altijd een leuk thema aan vast koppelen en we met iedereen een gratis fust bier delen! Thema’s waarbij we altijd een best geklede commissie uitroepen, die door ons rijkelijk wordt beloond met gratis shotjeeees! We doen altijd ons best om onze feestjes ook zelf helemaal tot het einde uit te spelen, maar af en toe sneuvelt er helaas iemand (dat geven we eerlijk toe). Verder organiseren we beursfeesten in studentencafé de Beurs, biercantussen, een bierpongtoernooi en een bierloop die altijd druk bezocht worden door de gezondheidswetenschappers! Al met al zijn we gewoon een leuke, gezellige groep die altijd in is voor een feestje maar zich daarnaast ook goed focussen op de studie. Groetjes!
Galacommissie
De GalaCie organiseert een van de grootste activiteiten van dit jaar, namelijk het gala! Dit jaar zal het gala op 16 mei plaatsvinden, op een hele mooie, betoverende locatie. Daarnaast zullen we zorgen voor super leuke muziek, zodat iedereen zijn beste dansmoves kan laten zien. Alle meiden trekken hun mooiste galajurk aan en de jongens hijsen zich in hun chicste smoking. Ook de rode loper wordt uitgerold, voor het echte gala-gevoel. En last but not least legt de fotograaf alles vast, zodat er later nog eens teruggeblikt kan worden op deze prachtige avond. Kortom, aan alles wordt gedacht voor een memorabele avond! Ook dit gala zal er een zijn waar nog lang over gesproken gaat worden.
Kampcommissie
Maak kennis met de enige echte kampcommissie van MSV Santé! De kampcommissie mag er elk jaar weer voor zorgen dat er een top kamp wordt neergezet voor de eerstejaars Gezondheidswetenschappen. Dit kamp wordt elk jaar georganiseerd in het pittoreske Bree in België. De kampcie is er voor verantwoordelijk dat het kamp met een kleine 150 mensen in goede banen wordt geleid en dat alles loopt zoals het hoort te lopen. Van de muziek op de feesten tot aan het inkopen van de boodschappen, de kampcie regelt het allemaal (voordat ik boze brieven krijg, zonder de kookstaf en de begeleiders zou er natuurlijk nooit een kamp zijn!). Naast het organiseren van het kamp is de kampcommissie vooral een ontzettend leuke commissie. Zo is de queeste sinds enkele jaren een vast onderdeel van het kampcie weekendje. Wat dit precies is moet je de kampers maar vragen, een succes was het zeker de afgelopen jaren! Met de mooiste polo’s van Santé is de kampcie een ontzettend leuke, spontane en vooral gezellige commissie. Wat is er nou leuker dan het organiseren van een kamp? Juist, het organiseren van een kamp en er dan ook nog eens zelf ontzettend hard feesten! Ook dit jaar gaat de kampcie ervoor zorgen dat er een onvergetelijk kamp wordt neergezet voor alle deelnemers. We zien jullie op kamp! P.S. Mooi roze is niet lelijk!
Onderwijscommissie
Gezondheidswetenschappen is een brede studie, maar wat de Onderwijscommissie organiseert gaat veel verder dan wat de universiteit te bieden heeft. De Ocie maakt het mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen bij bedrijven zoals GE Healthcare of een rondleiding te volgen bij de bloedbank. Ook organiseert de commissie kroegcolleges: interessante, informele colleges onder het genot van een biertje en een borrelnootje. Maar daar blijft het niet bij, want onderwijs is enorm breed. Een PhD-voorlichting, netwerkborrel, talencursus Maastrichts of een pubquiz; er zijn heel veel mogelijkheden. Om de week eten en vergaderen we met de commissie om al deze activiteiten te organiseren. Daarnaast vinden we het ook heel leuk om naar andere activiteiten van Santé te gaan en gezellige dingen te ondernemen. Zo gaan we naar de film, en natuurlijk elk jaar een weekendje weg met de hele commissie. Samen kunnen we goed eten (kaas!!), drinken en lachen!​
Promocommissie
De promo-commissie is een creatieve commissie, best wel handig, anders werd het helemaal niks met die posters. Naast de creatieve uitingen die wij ‘posters’ noemen, doen we ook wat andere dingen voor Santé. Zo houden we af en toe een collegepraatje waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten, organiseren we hier en daar een goede doelen week en zorgen we ervoor dat de evenementen van de andere commissies gepromoot worden op Facebook, zodat iedereen weet welke evenementen wanneer plaatsvinden! Naast deze goede daden voor onze vereniging, hebben we ook een uitermate geschikte manier gevonden om onszelf te vermaken: wraps naar binnen werken en uit volle borst ‘Kip paard koe’ zingen (deze moet je btw by heart kennen om bij de commissie te mogen). Kortom: top commissie!​
Reiscommissie
Vandaag is rood. Rood van de Reiscie! Welkom bij de gezelligste commissie van Santé. 10 mensen met ieder een eigen persoonlijkheid en een eigen mening. Iedere twee weken vergaderen wij om een epische studiereis te organiseren. Dit jaar naar Krakau. Lekker chaotisch gaat dat er zo nu en dan aan toe. Desalniettemin zorgen wij er voor dat er ieder jaar een top reis op de planning staat. Zijn we niet aan het vergaderen, dan zijn we wel samen aan het chillen of samen aanwezig op de vele activiteiten van MSV Santé. Onze slogan is niet voor niks ‘Reiscie Represent’. Zoals vrijwel iedere commissie gaan we ook op weekendje in het pittoreske Brunssum. Het liefst wel twee keer in het jaar voor het ultieme bondingsgevoel. Verder zijn we van een biertje op zijn tijd zeker niet vies (lees: iedere keer als we ook maar even samen zijn). Al beginnen wij ons jaar ritueel met een ander alcoholisch goedje…

Sitecommissie
De Sitecommissie is een iets kleinere commissie dan de anderen, maar daardoor niet minder gezellig. Als Sitecommissie houden wij ons, zoals de naam al zegt, bezig met het onderhouden van de website van MSV Santé. Aangezien je dit stukje ook op de site leest, weet je precies waar we het over hebben. Wij als Sitecommissie houden de teksten up-to-date, passen de kalender aan op de geplande activiteiten, maar bovenal zijn wij de personen die álle ongefilterde gênante foto’s te zien krijgen (en geloof ons, dat zijn er veel). Wij kiezen de leukste en de meest toonbare foto’s uit voor op de website zodat onze leden en externe partijen kunnen zien wat Santé allemaal uitspookt. De Sitecommissie is een leuke aanvulling voor naast je studie, dus ben jij creatief en lijkt het bovenstaande je leuk, join ons!
Sportcommissie
Bij de sportcie draait het vooral om gezelligheid. Een team, een taak, dat is waar het bij de sportcie om draait, en Santé een beetje fit houden natuurlijk. Daarom organiseren wij één keer per zes weken een sportactiviteit voor heel Santé. Deze activiteiten worden zo creatief mogelijk georganiseerd zodat een breed aanbod van sporten gegarandeerd kan worden. Van Muay Thai tot Honkbal, van schaatsen tot basketbal, alles komt aan bod. Het absolute hoogtepunt van het jaar is de Batavierenrace: een estafetteloop van Nijmegen naar Enschede. Samen met 8500 andere studenten leg je deze afstand af in 25 etappes. Voor de winst hoeft Santé niet te gaan, voor de gezelligheid des te meer! De Batavierenrace wordt namelijk afgesloten met het grootste studentenfeest van de Benelux en dan ben je bij de sportcommissie aan het juiste adres! Tot diep in de nacht wordt er feest gevierd om daarna met z’n allen weer naar het tentenkamp terug te keren. Naast fit is de sportcommissie dus zeker ook gezellig!
Winterreiscommissie
Maak kennis met dé winterreiscommissie van Santé! Om de twee weken komen wij samen om een geweldige winterreis voor jullie neer te zetten. Stuk voor stuk allemaal een liefde voor sneeuw, skiën, snowboarden en natuurlijk après-ski. Na het après-skiën gaan we kruipend naar huis om de volgende dag, met of zonder kater, weer vroeg op de latten te staan. Hierbij ontkom je er niet aan omgeduwd of ingepeperd te worden door een van je lieve medecommissieleden. Of je nou in een pizzapunt (‘PIZZAAAA, PIZZAA’) de piste af skiet of als een uitslover je goed getrainde techniek skills wilt showen, dat maakt allemaal niet uit. Daarnaast mag een themafeestje niet ontbreken waar we tot in de laatste uurtjes met zijn alle los gaan op de mooiste après-ski hits. Naast de altijd gezellige vergaderingen (inclusief biertjes, appeltaartshotjes en wraps) gaan we weekendjes weg, breken we de tent af in Stratum of sloven ons uit in Snowworld. Kortom: een en al gezelligheid!
Kas Controle Commissie
De Kas Controle Commissie (KCC) komt een aantal keer per jaar bijeen om de kas, de financiële administratie en de jaarekening van MSV Santé te controleren. Om dit te kunnen controleren heeft de KCC toegang tot alle gegevens van de vereniging, dit kunnen naast financiële gegevens ook verzekeringspolissen, contracten en notulen van bestuursvergaderingen zijn. De KCC bepaalt zelf welke gegevens er nodig zijn, het bestuur is verplicht deze gegevens beschikbaar te stellen. Dit is een belangrijke taak, en een leuke manier om meer inzicht in het reilen en zeilen van de vereniging te krijgen.
Raad van Advies
De Raad van Advies, ook wel RvA, is hét adviesorgaan voor het bestuur der MSV Santé. De RvA is een groep ervaren leden die graag het bestuur voorzien van adviezen, zowel gevraagd als ongevraagd en de rock in de burning zijn in moeilijke tijden. Het bestuur kan altijd rekenen op de RvA, hoewel de Raad er ook is voor kritische vragen en frisse blikken.

Pin It on Pinterest