Actief Santé

Een studievereniging kan natuurlijk niet functioneren zonder haar commissies en werkgroepen. De commissies en werkgroepen hebben allemaal hun eigen taken. Zij zorgen er op hun eigen manier voor dat MSV Santé is zoals het nu is. De activiteiten, de feesten, promotie, de Cheers, de reizen en ga zo maar door, deze zouden er niet geweest zijn zonder de commissies en werkgroepen. In de verschillende commissies en werkgroepen zitten de actieve leden van MSV Santé. Zij hebben gesolliciteerd voor een plekje in een commissie of werkgroep naar keuze en zijn hier zo terecht gekomen. Deze sollicitaties vinden in het begin van het jaar plaats. Het is super leuk en gezellig om te doen. Daarnaast leer je er ook nog eens heel veel van! Als lid van MSV Santé bestaat er de mogelijkheid om actief te worden binnen de studievereniging. Dit kun je doen door bij een commissie of een werkgroep te gaan. De commissies en de werkgroepen zorgen ervoor dat er activiteiten en feesten zijn, maar ook voor de promotie hiervan. Daarnaast mag het blad van MSV Santé ook niet ontbreken: de Cheers!.

Om de verschillende commissies en werkgroepen te leren kennen kun je aan het begin van het jaar meedoen aan de Santé Introductie Dagen. Hier ga je allerlei leuke dingen doen om de mensen met de verschillende kleuren polo’s het hemd van het lijf te vragen. Kortom het is super leuk om te doen en je leert ook nog is veel van. Dan nog een kleine bijkomstigheid; het staat ook nog eens goed op je CV.

Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie van MSV Santé is verantwoordelijk voor de organisatie van veel verschillende, maar allemaal even leuke activiteiten. Het begin van het jaar start altijd met de Santé Introductie Dagen (de SID). Op deze dagen organiseren wij verschillende activiteiten om de eerstejaars kennis te laten maken met de verschillende commissies en werkgroepen binnen Santé. Verder zorgen wij voor de iets meer cultuur gerelateerde activiteiten, zoals een rondleiding in een oude bierbrouwerij met afsluitend natuurlijk een heerlijk biertje. Ook verzorgen wij ieder jaar een chique sinterkerst diner en een mannen- en vrouwenavond. Samen wordt er in vergaderingen druk gebrainstormd over nieuwe en geplande activiteiten. Voorafgaande aan deze vergaderingen eten we gezamenlijk, wat altijd erg gezellig is. Soms wordt dit alleen te gezellig, waardoor we de vergadering voortzetten met een praat-pen. Af en toe lijkt de AcCie dus een zooitje ongeregeld maar om de toffe activiteiten te organiseren, is serieus zijn ook soms nodig. Verder gaan wij ieder jaar een weekendje weg, afgelopen jaar in een luxe villa in Brunssum. Op zo’n weekendje wordt er druk geslabakt, houden we een heerlijk vreetfestijn en hebben we een memorabele cantus. Aan de zelfgeorganiseerde cantus, valt al te zien dat deze commissie dus ook wel van een feestje houdt. Met de BoeBOB verkleed als pompoen en op het 1001 nacht feest in pyjama, de AcCie pakt altijd goed uit. Ook van daten zijn wij niet vies, afgelopen jaar hebben wij een groot deel van de commissies van Santé gedatet!

Almanakcommissie

De Almanakcie der MSV Santé is de enige commissie zonder polo. Waarom, vraag je je dan natuurlijk af. Nou, dit is doordat alle leden een dubbele commissie hebben gedaan of vorig jaar al een mooie polo hadden gescoord! Reden voor ons om geen nieuwe kleur te hoeven uitkiezen, want de keuze zou zeer beperkt zijn. Oranje zou een optie zijn, maar op een vergadering is vrij snel besloten hiervan af te zien. Na dit agendapuntje gingen we over naar de orde van de dag; Het maken van een almanak. Dit is een boek dat elk lustrum verschijnt, waarin allerlei topics van de afgelopen vijf jaar voorbijkomen. Hiervoor komen we iedere 2 weken bij elkaar om te discussiëren over welke thema’s aan bod moeten komen en hoe dit er met behulp van photoshop en indesign er uit moet komen zien. Uiteraard eten we eerst samen en drinken we er een biertje of twee bij. Spelletjes en almanak gaan hand in hand samen en dit uit zich in heftig oplopende emoties. ahum, ahum.

Dus: Lust je af en toe een biertje, houd je wel van een spelletje, ben je een beetje perfectionistisch (betreffende layout), kom dan bij de Almanakcie!

Carrièrecommissie

Herken je dat? Je begint met een studie, maar wil jezelf daarnaast ook verder ontwikkelen. Je wil je goed voorbereiden op de toekomst, maar dat doe je het liefst op een leuke manier. Dan zit je bij de carrièrecommissie helemaal goed! In deze commissie staat het organiseren van workshops en uitjes gerelateerd aan de stap naar een echte baan en de toekomst centraal, maar is een gezellige en open sfeer net zo belangrijk. Want naast het organiseren van uitjes voor anderen, zijn we ook goed in het organiseren van leuke avondjes en een weekend voor onszelf. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Twijfel niet op ons af te stappen! Dit bovenstaande stukje is een elevator pitch, een van de workshops georganiseerd door de carrièrecommissie (CarCie) van Santé, waarin geleerd werd jezelf kort, maar krachtig te presenteren. Naast deze workshops worden ook workshops solliciteren, CV maken en Linkedin, time-management en spelling georganiseerd. Deze workshops zijn allemaal erg leerzaam én nuttig! Om weer tot rust te komen organiseert de CarCie ook een yoga en mindfulness workshop. De commissie zorgt daarnaast ook voor interessante lezingen of uitjes voor de vier richtingen van gezondheidswetenschappen. Zo is een lezing over het LEANprincipe gegeven, gaan we naar ‘De Grote Beek’ en wordt er over CIRO een lezing gegeven. Iedere twee weken komen we samen om met zijn allen te eten en te vergaderen. Naast het goede organisatorische karakter van de CarCie leden, wordt de commissie ook gekarakteriseerd door de goede sfeer. Naar de Teazone, een tapas avond organiseren, een weekend weg, we zorgen er wel voor dat we ook aan voldoende ontspanning komen!

Feestcommissie

De FeestCie is echt een super vet gaaf en vooral coole commissie. Het is daarom ook niet makkelijk om je als commissie binnen MSVSanté te begeven, omdat je overal zo bovenuit steekt. De commissie bestaat uit een groepje gezellige, sociale, feestelijke maar vooral bescheiden kinderen. Samen delen wij lief en leed en een occasional high-five wordt nooit achterwegen gelaten. Door het jaar heen doen we gezellig feestjes organiseren, cantussen organiseren en bier consumeren. Ondanks dat deze zaken natuurlijk erg vermoeiend zijn en veel van onze tijd en passie inneemt, genieten we er toch van (met volle teugen wel te verstaan). De FeestCie is uniek in zijn soort vanwege haar sprankelende persoonlijkheid en weet altijd de ruimte te vullen met puur genot en vreugde. Het bestaan van een FeestCie lid gaat ondanks het voorgaande niet over rozen, maar er wordt wel veel gezopen. Ook werken bij de FeestCie? Ga naar www.defeestcieisgaaf.nl

Kampcommissie

Maak kennis met de enige echte kampcommissie van MSV Santé! De kampcommissie mag er elk jaar weer voor zorgen dat er een top kamp wordt neergezet voor de eerstejaars Gezondheidswetenschappen. Dit kamp wordt elk jaar georganiseerd in het pittoreske Bree in België. De kampcie is er voor verantwoordelijk dat het kamp met een kleine 150 mensen in goede banen wordt geleid en dat alles loopt zoals het hoort te lopen. Van de muziek op de feesten tot aan het inkopen van de boodschappen, de kampcie regelt het allemaal (voordat ik boze brieven krijg, zonder de kookstaf en de begeleiders zou er natuurlijk nooit een kamp zijn!). Naast het organiseren van het kamp is de kampcommissie vooral een ontzettend leuke commissie. Zo is de queeste sinds enkele jaren een vast onderdeel van het kampcie weekendje. Wat dit precies is moet je de kampers maar vragen, een succes was het zeker de afgelopen jaren! Met de mooiste polo’s van Santé is de kampcie een ontzettend leuke, spontane en vooral gezellige commissie. Wat is er nou leuker dan het organiseren van een kamp? Juist, het organiseren van een kamp en er dan ook nog eens zelf ontzettend hard feesten! Ook dit jaar gaat de kampcie ervoor zorgen dat er een onvergetelijk kamp wordt neergezet voor alle deelnemers. We zien jullie op kamp! P.S. Mooi roze is niet lelijk!

Lustrumcommissie

Elk jaar kijkt ieder van ons uit naar zijn of haar verjaardag, maar er is een verjaardag waar we natuurlijk allemaal naar uitkijken: de verjaardag van MSV Santé! Elke vijf jaar wordt dit groots gevierd en ook deze keer zullen wij, de derde Lustrumcommissie van Santé, zorgen voor een feest om niet te vergeten.

We zijn een nieuwe commissie met veel passie voor de vereniging en haar leden en vergaderen met veel plezier over alle leuke dingen die we willen gaan doen. Ook zijn er super enthousiaste reacties geweest op onze CupcakeWeek en kwamen er veel leuke ideeën binnen in onze ideeënbus.

Volgend studiejaar zijn jullie allemaal van harte welkom op de gave activiteiten die wij voor jullie gaan organiseren. Over het lustrum zullen we binnenkort meer bekend maken, maar voor nu kunnen we alvast beloven dat het, mede dankzij jullie, een hele leuke periode gaat worden. Tot dan hopen we jullie allemaal nog vaak op de balie en de andere activiteiten van Santé tegen te komen!

Nieuwscommissie

De NieuwsCie der MSV Santé is een commissie die al jaren bekend staat als de commissie met de lelijkste kleur van allen, namelijk geel. Echter moet dit je niet weerhouden om bij de NieuwsCie te komen, want ja ook wij vinden geel eigenlijk echt niet oké, dus laten we dan maar zeggen ‘’Mooi geel, is niet lelijk’’. Daarnaast kent menig student ons vanwege de Cheers en de FICCheers! Dit is het tijdschrift van MSV Santé en Gezondheidswetenschappen waarin we informatie bieden, maar ook genoeg entertainment om bijvoorbeeld een college door te komen. Vanwege deze prachtige boekjes zijn wij regelmatig te vinden achter de pc, hard werkend met InDesign en Photoshop om iedere keer weer tot een mooi resultaat te komen! Daarnaast schrijven wij ook het gros van de stukken (door veel te kopiëren en te plakken) natuurlijk helemaal zelf!

Iedere commissie bestaat uit een aantal leden, zo ook de NieuwsCie. De NieuwsCie is een groep met veel verschillende persoonlijkheden, zo is de een wat meer aanwezig en de ander vegetarisch, of heeft een andere voedselvoorkeur. Deze mensen verwelkomen wij allemaal graag in ons NieuwsCiedieet! Ook vangen wij import Nederlanders op, voor iedereen is er een plekje! De NieuwsCie is een erg gezellige groep waarin ieder lid zijn of haar kwaliteiten kan ontwikkelen of benutten. Ieder lid leert werken met InDesign en Photoshop. Je zult merken dat deze skills zich zeer snel zullen ontwikkelen waardoor de Cheers er iedere keer weer mooi uitziet! De commissie vergadert ongeveer een keer per twee weken waarna er een mogelijkheid tot gezelligheid of chillen is. Op de activiteiten van Santé kun je ons regelmatig vinden, vaak onder het genot van een biertje. Daarnaast gaan we ook een tot twee keer per jaar op commissieweekendje (met thema)!

Kort samengevat de NieuwsCie is een gezellige groep met verschillende creatieve persoonlijkheden. Ben je een creatief schrijver, artistiek met de lay-out of heb jij altijd nieuwe ideeën? Ben je dat (nog) niet, maar hou je wel van bier en gezelligheid? Dan past de NieuwsCie bij jou! Wij zorgen ervoor dat je straalt van NieuwsCieliefde in je gele polo!

Onderwijscommissie

De onderwijscommissie van MSV Santé is de plek waar je moet zijn binnen de vereniging als je geïnteresseerd bent in onderwijs gerelateerde activiteiten. Hierbij moet je denken aan uitstapjes of workshops als een aanvulling op je studie Gezondheidswetenschappen. Zo zijn we dit jaar naar de bloedbank Sanquin geweest, hebben we een rondleiding in de jeugdgevangenis gehad en hebben we de Health Campus mogen bezoeken waarbij bedrijven zoals Medtronic zitten. Buiten dit allemaal organiseren we ieder jaar ook de pubquiz, waar we kunnen laten zien dat we ook van gezelligheid houden! Als commissie eten we lekker samen onder het genot van een drankje of gaan we naar de borrels en activiteiten van Santé, het kan allemaal! We vergaderen om de week en natuurlijk is er ook ieder jaar het weekendje waar we dit jaar nog lang over hebben kunnen napraten. Sommige van ons zijn namelijk zo enthousiast over het organiseren van een rondleiding bij de ambulance dat ze zelf al even een kijkje wouden nemen.

We hopen er ook volgend jaar weer een succes met de ocie van te maken!

Ouderdagcommissie

Als je in de ouderdagcommissie zit is het belangrijkste van het hele jaar natuurlijk de ouderdag! Op deze dag mogen de ouders van de GW studenten naar de uni komen om een dagje het studentenleven mee te maken. Als ouderdagcommissie zorg je ervoor dat alles goed verloopt, iedereen het naar zijn zin heeft en alles natuurlijk van tevoren goed geregeld is. Dit plannen gebeurt vanaf het begin van het jaar met vergaderingen waarbij voorafgaand lekker gegeten wordt en afgesloten met een aantal glaasjes wijn. Daarnaast gaan we ieder jaar op weekendje, dit jaar zijn we naar Sevenum geweest. We hebben ons hier goed vermaakt met lekker eten, goede wijn en leuke activiteiten. Natuurlijk is het ook de bedoeling om gezellig naar de feestjes van Santé te gaan en naar de BOB’s, waarbij van te voren dan gezellig samen al wat gegeten en gedronken wordt.

Promotiecommissie

Dé commissie waarbij voedsel en wijn, veel wijn, centraal staan. Maar naast zuipen en schransen houdt de PromoCie zich natuurlijk vooral bezig met promoten! Posters, Photoshop en collegepraatjes zijn naast drank en voedsel onze key words. Ieder nieuw lid krijgt bij ons de tools en skills om zich te ontwikkelen tot een volwaardig poster maker. Met meer activiteiten dan ooit tevoren is de PromoCie ook dit jaar weer aan haar trekken gekomen wat dat betreft. Maar om alles in goede banen te leiden wordt er natuurlijk wel geregeld vergaderd, mits daar van gesproken kan worden. De concentratieboog van deze commissie is namelijk zeer kort en laag. Eigenlijk zijn wij alleen stil als het toetje op tafel komt, akelig stil zelfs. Op dat moment geldt er maar een regel: zwijg en geniet. Zeker na toetjesavonden wordt er flink uitgebuikt en gaan de beentjes even op tafel en de oogjes even dicht. Eenmaal weer bij schuift iedereen weer aan tafel voor een ouderwets potje poephoofden. Al neemt de overeenstemming van de verschillende middeleeuwse en hedendaagse spelregels van dit spelletje soms een hele tijd, gezellig is het telkens weer. Ten slotte zet de PromoCie zich jaarlijks in voor het goede doel door het organiseren van een veiling en Santé’s Goede doelenweek. tijdens deze week worden activiteiten en acties georganiseerd waarbij zoveel mogelijk geld opgehaald wordt voor een mooi doel. De Promo-Cie brengt de feesten en activiteiten onder de aandacht van de leden. Het speelt daarbij een centrale rol binnen
Santé, omdat wij in direct contact staan met de andere commissies. Met de promotie dragen wij een steentje bij aan alle leuke activiteiten die Santé voor haar leden die bieden heeft.

Reiscommissie

Welkom bij de ReisCie, welkom bij de allerleukste commissie van Santé (en denk hier dan even het deuntje van Kraantje Pappie zelf bij). Als we niet het leukste zijn, dan vinden we onszelf in ieder geval het gezelligst. Met een beetje ego is immers niets mis naar onze mening. Het zal je dan ook niets verbazen dat we bij elkaar 10 schreeuwlelijkerds zijn die allemaal het hoogste woord willen hebben. Hoe een vergadering er bij ons aan toe gaat kun je dus zelf invullen. We vergaderen iedere twee weken om een geweldige studiereis te organiseren. Hierbij starten we met het verorberen van ReisCie voedsel (lees: heel veel vlees). Daarnaast zijn de eerste biertjes (en Hugo) al op voordat het eerste voedsel naar binnen schuift dus de status waarmee we aan de vergadering beginnen kan iedereen ook wel raden. Hierdoor duren onze vergaderingen naar ieders mening altijd veel te lang. Afgelopen jaar zijn we naar Praag geweest en we hopen dat de reis naar Berlijn dit jaar minstens zo goed gaat bevallen!

Sportcommissie

Fitte mensen, spieren, anabolen, steroïden. Dat is wat men van de sportcommissie verwacht. Op de anabolen, steroïden en spieren na klopt dit plaatje ook best redelijk. Wat wij bij de sportcommissie echter veel belangrijker vinden dan er zelf goed uitzien, is dat jullie er goed uitzien! Daarom organiseren wij één keer per maand een sportactiviteit voor heel Santé. Deze activiteiten worden zo creatief mogelijk georganiseerd zodat een breed aanbod van sporten gegarandeerd kan worden. Van kickboksen tot Ultimate Frisbee, van schaatsen tot basketbal, alles komt aan bod. Het absolute hoogtepunt van het jaar is de Batavierenrace: een estafetteloop van Nijmegen naar Enschede. Samen met 8500 andere studenten leg je deze afstand af in 25 etappes. Voor de winst hoeft Santé niet te gaan, voor de gezelligheid des te meer! De Batavierenrace wordt namelijk afgesloten met het grootste studentenfeest van de Benelux en dan ben je bij de sportcommissie aan het juiste adres! Tot diep in de nacht wordt er feest gevierd om daarna met z’n allen weer naar het tentenkamp terug te keren. Gezellig is de sportcommissie dus zeker. Superlatieven schieten te kort om te benadrukken hoe fijn de sportcommissie is om bij te zijn, maar gelukkig kunnen jullie dat vaak genoeg ervaren op onze activiteiten!

Winterreiscommissie

Sneeuw, het witte goud, doe een stuk stoer geslepen materiaal onder je voeten, kleed je warm aan, en gaan met die banaan. Alle Jerry’s, oftewel malloten, die van de piste af racen. Om de minuut wordt er POW POW POW geroepen, een woord dat staat voor genieten! Na een zeer intensieve dag, bijkomen in de après-ski bar, met bier, shotjes en luide kreten: Olé olé olé, Dicke Titten Kartoffelsalat. Zo komen wij onze dagen door tijdens de Winterreis van Santé. Gezelligheid op en buiten de piste mogelijk gemaakt door het fenomeen sneeuw dat dwarrelend uit de lucht valt. Zo veel dingen kunnen ermee gedaan worden. Het tovert een echte glimlach op je gezicht van oor tot oor. Behalve als je ingepeperd wordt door een paar van je mede genieters… Genieten doe je samen met de commissieleden die een geweldige reis voor je opzetten. 3 dagen lang vertoeven in de maagdelijke sneeuw. Lijkt het jou ook leuk een te gekke reis op te zetten en samen met de commissieleden veel leuks te beleven? Bijvoorbeeld weekendjes weg, feesten, een blind date diner, nog veel meer activiteiten en natuurlijk wat vergaderingen gepaard met goed en lekker eten. Wacht dan niet en spreek iemand aan die op de onderstaande foto staat! Stuk voor stuk enthousiast je te informeren over de inhoud van het jaar als je deelneemt aan de commissie. Het maakt ook niet uit als je (nog) niet kan skiën of snowboarden, dan is dit namelijk ook eens een uitgelezen kans het wel te ervaren!!

Sitewerkgroep

 

De sitewerkgroep is verantwoordelijk voor het opzetten van de Santé site en het bijhouden daarvan. Wij zorgen dat de site up-to-date blijft en alle leuke evenementen en foto’s tijdig op de site komen te staan. Dit jaar is er een hele nieuwe site gekomen, waar jullie nu op kijken. Hier zijn wij ook mede verantwoordelijk voor. Wanneer wij samen vergaderen, helpen we elkaar met technische problemen of leren we nieuwe technieken aan om een site op te zetten met WordPress.