Op 19 april was het eindelijk zo ver: de eerste carrièredag van M.S.V. Santé! De dag begon met een leuk introductiepraatje van Christel van Gool. Ze heeft verschillende stappen die zij in haar leven heeft gemaakt op een leuke manier verteld. Daarnaast heeft ze leuke foto’s van haar jeugd en Maastricht in haar tijd laten zien en inspirerende tips gegeven voor onze eigen toekomst. Ook bracht ze duidelijk naar voren dat we als studenten goed moeten genieten van onze studententijd!
Op de bedrijvenmarkt van de carrièredag konden we in contact komen met verschillende interessante bedrijven, waaronder Cardimed, Match, Horizon en Integrand. Door in contact te komen met deze bedrijven, hebben we een goede indruk gekregen van verschillende mogelijkheden na en tijdens onze studie.
Naast deze bedrijven waren er ook sprekers op deze dag aanwezig die het hebben gehad over mogelijke loopbanen en werkgelegenheden. De sprekers hebben hun enthousiasme op een leuke manier overgebracht. Ze vertelden heel inspirerend en hadden goede tips! Er was onder andere een hoogleraar bewegingswetenschappen, een stafadviseur kwaliteit en veiligheid uit het MUMC+, een ziektewetspecialiste, een onderzoeker en nog veel meer! Naast de interessante praatjes waardoor we een duidelijk beeld kregen over mogelijkheden in de toekomst, zijn er ook vele vragen beantwoord. De sprekers hebben goede tips gegeven voor onze toekomst. Studenten gaven aan geïnspireerd te zijn door verschillende sprekers! Voor alle verschillende richtingen van Gezondheidswetenschappen waren sprekers aanwezig, dus er was zeker voor ieder wat wils.
Naast de interessante bedrijven en sprekers, was er ook een workshop Networking Skills. Deze workshop werd gegeven door het Student Service Centre van de Universiteit van Maastricht. Tijdens deze workshop hebben we op een leuke, actieve manier veel geleerd over hoe een netwerk op de juiste manier opgebouwd en gebruikt kan worden. We vonden de workshop allemaal erg leuk en interessant!
Na de workshop was er natuurlijk heerlijke Limburgse vlaai met een lekker kopje koffie of thee op het drielandenpunt te krijgen. Naast een heerlijk kopje koffie of thee en een lekker stuk vlaai kregen de studenten ook nog een leuke goodiebag mee met onder andere folders, pennen, flyers en nog veel meer!
De dag werd afgesloten met een interessante ronde met drie sprekers: een neuropsycholoog, een clinical research associate bij QuintilesIMS en een ziektewetspecialist.
Na deze geslaagde dag konden we met veel informatie én een leuke goodiebag onze carrière verder voortzetten!
Na afloop van deze dag hebben we nog veel leuke reacties gehad. Als CarCie zijn we dan ook erg tevreden over hoe deze dag is verlopen.

 

9 + 13 =