Nu je in Maastricht gaat studeren en iedere week meerdere keren op stap zal gaan, is het natuurlijk van belang dat je een kamer gaat zoeken. Om je voor de eerste keer een beetje op weg te helpen, volgen een aantal tips:
Kamernet
De eerste manier is via www.kamernet.nl, hier kun je kamers van particuliere verhuurders vinden. Het inschrijven is gratis, en je betaalt per keer dat je op een kamer reageert. Dit werkt met behulp van credits waarvoor je vooraf betaalt. Als je een gezellig huis zoekt en uitgenodigd wil worden voor verschillende kijkavonden waar je je toekomstige huisgenoten leert kennen, moet je bij kamernet zijn.
Maastricht housing
Een volgende manier om een kamer te huren is door je in te schrijven bij www.maastrichthousing.nl. Hoe langer je lid bent van maastricht housing, des te grotere kans dat je de kamer krijgt, waarop je je inschrijft. Schrijf je dus snel in! Maastricht Housing is de officiële bemiddelaar voor Maastricht University, Hogeschool Zuyd en de Jan van Eyck Academy.
Facebook
Een derde manier om te zoeken naar een kamer die bij jou past is Facebook. Op Facebook zijn verschillende groepen waarop door het jaar heen kamers op geplaatst worden. Voorbeelden zijn ‘Maastricht Room Search‘ of ‘Rooms/Kamers/Zimmer in Maastricht‘. Dit is een laagdrempelige manier om de kamer te zoeken die aan jouw eisen voldoet.
Prijs
Tenslotte willen we een indicatie geven voor de prijs van een kamer. De prijs is natuurlijk onder andere afhankelijk van het woongebied en de grootte van de kamer. Voor een redelijke kamer (14m2 of groter) zul je meestal €280,- of meer betalen. Wil je erachter komen hoe de prijs voor een kamer bepaald wordt, of uitrekenen of je niet te veel betaalt of gaat betalen? Ga dan naar dit artikel. Hierin wordt o.a. uitgelegd hoe je dit uitrekent en wat je kan doen als je denkt dat er iets niet klopt.

Pin It on Pinterest