Op kamers

Nu je in Maastricht gaat studeren en iedere week meerdere keren op stap zal gaan, is het natuurlijk van belang dat je een kamer gaat zoeken. Om je voor de eerste keer een beetje op weg te helpen, volgen een aantal tips:

Kamernet

De eerste manier is via www.kamernet.nl, hier kun je kamers van particuliere verhuurders vinden. Het inschrijven is gratis, en je betaalt per keer dat je op een kamer reageert. Dit werkt met behulp van credits waarvoor je vooraf betaalt. Als je een gezellig huis zoekt en uitgenodigd wil worden voor verschillende kijkavonden waar je je toekomstige huisgenoten leert kennen, moet je bij kamernet zijn.

Maastricht housing

Een volgende manier om een kamer te huren is door je in te schrijven bij www.maastrichthousing.nl. Hoe langer je lid bent van maastricht housing, des te grotere kans dat je de kamer krijgt, waarop je je inschrijft. Schrijf je dus snel in! Maastricht Housing is de officiële bemiddelaar voor Maastricht University, Hogeschool Zuyd en de Jan van Eyck Academy.

Facebook

Een derde manier om te zoeken naar een kamer die bij jou past is Facebook. Op Facebook zijn verschillende groepen waarop door het jaar heen kamers op geplaatst worden. Voorbeelden zijn ‘Maastricht Room Search‘ of ‘Rooms/Kamers/Zimmer in Maastricht‘. Dit is een laagdrempelige manier om de kamer te zoeken die aan jouw eisen voldoet.

Prijs

Tenslotte, om een indicatie te geven van de prijs van een redelijke kamer (14m2 of groter), deze zitten op €280,- of hoger.